top of page

://סטארטינג_אפ

מגמות ונתונים בנושא ההון האנושי בתעשיית ההייטק👩🏻👨🏻 ואיפה זה פוגש אתכם בעצם?




כמורי הדרך לתחום העתיד עבור צעירנו בעיר בתחומי הקריירה והתעסוקה, אנו עסוקים בשנים האחרונות ללא הרף בעולם העבודה המשתנה. אנו חוקרים יחד אתכם סוגיות הנוגעות לשאלה אילו מקצועות/עיסוקים נדרשים כיום וידרשו בעתיד? כמו גם אילו מיומנויות וכישורים חדשים עלינו לפתח כעובדים כיום?


 

בשבוע האחרון פירסמה הרשות לחדשנות דו"ח מעודכן* בשיתוף עם ארגון SNC (סטארט אפ ניישן סנטרל), הסוקר מגמות עכשוויות בנושא ההון האנושי בתעשיית ההייטק הישראלית.




בחרנו להציג לכם מגמות מרכזיות שעשויות לשפוך אור על אחת התעשיות המשמעותיות במשק הישראלי, מגמות שיש להן השלכה בלתי אמצעית על הבחירות התעסוקתיות של צעירים.


הדו"ח מציג שתי מגמות חיוביות משמעותיות:

1. עלייה בביקוש החברות לעובדים טכנולוגיים

2. עלייה בהיצע העובדים הנכנסים לתחום (מן האקדמיה וההכשרות האלטרנטיבות) - ניכרת עלייה מסוימת בהצטרפות עובדים מהחברה הערבית והחרדית.


אולם - קצב גידול ההיצע אינו עומד בקצב הביקוש, גם השנה ניכר מחסור משמעותי בכוח אדם טכנולוגי מיומן.


הדו"ח מציג נתוני למ"ס המראים כי בשנים 2018-2019 ההייטק הישראלי המשיך בצמיחתו, ושיעור המועסקים בו כשכירים (מתוך כלל השכירים במשק) עלה ל-9.2%. עלייה זו משקפת גם את העלייה בביקוש הגבוה לעובדים (עלייה של 8% בהיצע המשרות). כותבי הדו"ח מציינים בנוסף את משקלם הגבוה של העובדים הטכנולוגיים - אמנם ההייטק גדל אך הוא מייצר פחות הזדמנויות לעובדים שאינם טכנולוגיים.


מכל אלו עולה בברור כי תעשיית ההיטק הישראלית הנה "שוק של עובדים" (בניגוד לתעשיות אחרות שעדיין מתפקדות ולעיתים אף ביתר שאת, כ"שוק של מעסיקים"). במצב שכזה העובדים המנוסים יודעים כי הביקוש אליהם גבוה וכי לא יתקשו למצוא עבודה ואף לשפר את תנאי העסקתם לעיתים תכופות.

ניתן לראות כי עקב הקושי בגיוס עובדים, בכל רגע נתון החברות מנסות לגייס מספר רב של עובדים מתוך רצון לגייס "מתי שניתן".

בנוסף, כותבי הדו"ח מצביעים עם התחזקות תופעת ה- Offshoring - מרכזי פיתוח/בדיקות תוכנה בחו"ל. 27% מהחברות המקומיות שהשתתפו בסקר דיווחו על מרכזים שכאלו, לעומת 22% בסקר הקודם. כותבי הדו"ח מציינים כי מגמה זו הנה מדאיגה כיוון שהיא מצביעה על כך שהקמת מרכז בחו"ל הופכת להיות אלטרנטיבה משמעותית להעסקת עובדים טכנולוגיים בישראל.




הגדלת היצע העובדים הטכנולוגיים בישראל

התובנה המתבקשת מתוך האמור לעיל היא כי יש להגדיל את היצע העובדים הטכנולוגיים. הכשרת עובדים טכנולוגיים מתקיימת בעיקר דרך האקדמיה (אוניברסיטאות/מכללות עם עדיפות לאוניברסיטאות - מבחינת קליטה במשרות טכנולוגיות בארגונים השונים), אבל כותבי הדוח"ח מדגישים גם שניתן לראות ניצני קליטת עובדים מערוצי הכשרה אלטרנטיביים שאינם אקדמיים.


נקודה חשובה נוספת העולה מן הדו"ח היא כי קיים פוטנציאל בלתי ממומש בקליטת עובדים חסרי ניסיון. הדו"ח מראה כי חרף המחסור המורגש - החברות אינן ששות לקלוט עובדים חסרי ניסיון. הנתונים מצביעים על כך שככל שהחברה גדולה יותר, כך היא פתוחה יותר להעסקת עובדים לא מנוסים. חברות ענק מרבו לקלוט עובדים עם ניסיון מועט.

פוטנציאל נוסף להגדלת היצע העובדים טמון בשילוב אוכלוסיות המצויות בתת ייצוג בתעשיית ההייטק כמו נשים, ערבים וחרדים למשרות ג'וניור שונות באמצעות ערוצי הכשרה חלופיים לאקדמיה.


 

אנו במרכז הצעירים ומרכז החדשנות העירוני החדש GrowHub, מנגישים לכם הכשרות טכנולוגיות מבוקשות ומסובסדות. ההכשרות הן במגוון רחב של תחומים; השבוע נפתח קורס קידום ושיווק אתרים ובתקופה הקרובה עתיד להפתח גם קורס Dot.Net; וכן לאחרונה הסתיים קורס Full stack שהכשיר מתכנתים למשרה מבוקשת ביותר בשוק.

ב-29.03 נקיים סיור באינטל ובאלביט למתעניינים בתחום ההייטק - מטרת הסיור הנה הכרות עם מקצועות ההנדסה השונים, מסלולי הקריירה והטכנולוגיות בהם עוסקים המהנדסים ברמה היומיומית. הסיור מותנה בהרשמה מראש (מספר המקומות מוגבל).

כמו כן, אנו מציעים סדנאות שונות לשיפור מיומנויות וכישורים לעולם התעסוקה, במסגרת זו

קורסי אנגלית, פסיכומטרי וב-18.03: סדנת הכנה לראיון עבודה מצולם הנפוץ כיום בקרב מעסיקים בתחומי ההייטק ובתחומים נוספים.


לפרטים והרשמה להכשרות ולסדנאות השונות, וכן לקביעת פגישת ייעוץ פרטנית עם יועצי הקריירה וההשכלה במרכז: 04-8581406


מחכים לכם, בואו תגדירו עתיד!



7 views0 comments
bottom of page